Eerste Wateringse Wijnloop op zaterdag 3 september 

29-juli-2022

De Wateringse Winkeliersvereniging en De Wijnloop organiseren een eerste editie op zaterdag 3 september. Die dag kun je tussen 14.00 en 17.00 uur bij vele winkels in Wateringen een glas wijn proeven. Aan de Wijnloop doen zo’n 16 verschillende winkeliers mee. Zo maak je op een ludieke manier kennis met hun en geniet je van een drankje en hapje. De wijnen en hapjes worden ook door de winkeliers verzorgd.

Richard Bruijne van De Wijnloop vertelt: “De Wijnloop is een event bedoeld om de plaatselijke winkels weer eens extra onder de aandacht te brengen. Er is veel leegstand en corona heeft het er voor de winkeliers ook niet makkelijker op gemaakt. En dat is jammer. Waarom zoveel online kopen terwijl er vaak heel veel leuke winkels in je buurt zitten met bevlogen ondernemers. De Wijnloop is daarbij een gezellig evenement waarin je vaak veel bekenden tegenkomt. We organiseren verschillende wijnlopen in Nederland en nu ook de eerste editie in Wateringen!”

Hoe werkt het? Door een ticket te kopen via dewijnloop.nl (verkoop is gestart) reserveer je voor 15,95 euro p.p. een wijnglas. Met dat glas loop je ‘s middag op 3 september van winkel naar winkel. De route door het dorp bepaal je zelf. Vervolgens krijg je per locatie een glas wijn (rood, wit of rosé) te proeven. Het glas zelf mag je aan het einde van de dag vanzelfsprekend houden. Er worden verschillende hapjes beschikbaar gesteld door andere winkeliers. Lekkere wijn of hapje geproefd? Haal deze dan direct bij de winkelier uit het dorp.