Kaartverkoop voor tweede Wateringse Wijnloop op zaterdag 2 september is gestart!

16-augustus-2023

De Wateringse Winkeliersvereniging en De Wijnloop organiseren wegens het grote succes vorig jaar een tweede editie op zaterdag 2 september. Die dag kun je tussen 14.00 en 17.00 uur bij veel winkels in Wateringen een slokje wijn proeven. Aan de Wijnloop doen dit jaar ruim 25 verschillende winkeliers mee. Zo maak je op een ludieke manier kennis met winkels in Wateringen waar je misschien niet altijd komt en geniet je tegelijk van een drankje en hapje. De kaartverkoop is gestart!

Richard Bruijne van De Wijnloop vertelt: “De Wijnloop is een event bedoeld om de plaatselijke winkels extra onder de aandacht te brengen. Vorig jaar was dat een groot succes in Wateringen. Waarom zoveel online kopen terwijl er vaak heel veel leuke winkels in je buurt zitten met bevlogen ondernemers. Een veelgehoord geluid van deelnemers is ‘wat een leuke winkel is dit eigenlijk, nooit het idee gehad dat dit hier achter de voordeur zat’. De Wijnloop is daarbij een gezellig evenement waarin je vaak veel bekenden tegenkomt. We organiseren verschillende wijnlopen in Nederland en hebben vorig jaar gelijk de tweede editie ingepland!”

Hoe werkt het?

Door een ticket te kopen via dewijnloop.nl (verkoop is gestart) reserveer je voor € 19,95 p.p. een wijnglas. Dat glas haal je op de dag van de wijnloop op, bij de speciale kraam op het Vliethof. Met dat glas loop je ‘s middag op 2 september van winkel naar winkel. De route door het dorp bepaal je zelf. Vervolgens krijg je per locatie een slokje wijn (rood, wit, rosé, een bubbel of alcohol vrije wijn) te proeven. Het unieke glas mag je natuurlijk houden. Er worden naast een slokje wijn per locatie ook verschillende hapjes beschikbaar gesteld. Lekkere wijn of hapje geproefd? Haal of bestel deze dan direct bij de winkelier uit het dorp.

Tegelijkertijd met de Wijnloop vindt de Home Made Market plaats op het Vliethof.